Mindfulness

Mindfulnesstraining is voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van leven en bereid is om nieuwsgierig naar eigen patronen te kijken. Je hoeft dus niet aan speciale voorwaarden of condities te voldoen. Je hoeft ook niet meer of minder klachten of problemen te hebben.
Mindfulness is niet zweverig, maar eerder een realistische kijk op hoe jij omgaat met automatische patronen.
Iedereen kan profiteren van een training!

Wat brengt mindfulness mij?

Mindfulness helpt om je niet te veel te laten meeslepen in het jachtige bestaan.
Mindfulness helpt om te ontspannen waardoor je meer rust ervaart.
Mindfulness helpt om beter te kunnen concentreren en de focus vast te houden.
Mindfulness helpt bij het omgaan met lastige emoties op een eenvoudige en effectieve manier.
Mindfulness helpt om een andere relatie aan te gaan met klachten.
Mindfulness helpt om te leren loslaten .
Mindfulness helpt om de kwaliteit van leven te verhogen.

Ik hanteer als psycholoog, een nuchtere houding t.a.v. mindfulness en meditatieinstructies. Dit maakt dat je snel vertrouwd zult raken met mediteren en het opmerken van je ervaringen. Dat is niet zweverig maar brengt je juist terug bij de realiteit van dit moment in plaats van dat je je laat leiden door wat er achter je ligt of wat er nog komt.
Dit inzicht zorgt ervoor dat je met beide benen op de grond komt te staan.

Thema's:

Week 1 Bewustzijn en de automatische piloot
Week 2 Omgaan met hindernissen
Week 3 Grenzen leren kennen
Week 4 Stressmanagement
Week 5 Acceptatie en in actie komen
Week 6 Omgaan met lastige gedachten
Week 7 Goed voor jezelf zorgen
Week 8 Einde en een nieuw begin

Startdata van de Mindfulnesstrainingen:

8-weekse mindfulness groepstraining in Alphen aan den Rijn:
Start:
Dinsdag 10 september 2024 (nog 4 plekken) Vergoeding via zorgverzekering mogelijk.
Tijd: 19.30-21.30 uur
AANMELDEN

8- WEEKSE GROEPSTRAINING MINDFULNESS is een praktische training voor het ontwikkelen van mindfulnessvaardigheden. In elke sessie zijn er begeleide mindfulnessoefeningen. Dit zijn aandachtsoefeningen gericht op het lichaam, op de ademhaling, op verschillende zintuigen en je leert je eigen gedachten te observeren. Daarnaast leer je hele praktische technieken, zoals de 3-minuten-ademruimte, waarmee je op elke moment van de dag even snel tot jezelf kunt komen.De mindfulnesstraining is verspreid over 8 weken en de lessen duren ongeveer 2 uur. De training wordt in kleine groepen gegeven. Tijdens de training is er veel ruimte voor jouw beleving. Naast het bezoeken van de sessies maakt huiswerk en het thuis oefenen onderdeel uit van de training. Vergoeding via de zorgverzekeraar is mogelijk.

8- WEEKSE GROEPSTRAINING 'MINDFULNESS EN OMGAAN MET VERLIES'is voor ieder die een verlies te dragen heeft. Misschien heb je afscheid moeten nemen van een dierbare, heb je je gezondheid verloren, de partnerrelatie, je werk of is het contact met een belangrijke andere verbroken. Rouwen is een reactie op verlies waarbij je het gevoel kunt hebben dat niemand je begrijpt. Mindfulness helpt je de verlieservaringen te integreren in je leven door aanwezig te zijn bij je verdriet en om jezelf compassievolle aandacht te schenken. In deze training volgen we grotendeels de thema's uit de mindfulnesstraining, maar aangevuld met psychoeducatie over rouwverwerking en is er tijdens de training meer ruimte voor warme compassie-oefeningen. Deze training helpt je om meer in verbinding te zijn met je lichaam, je gedachten en je emoties en om in moeilijke tijden je draagkracht te versterken.

INDIVIDUELE MINDFULNESS SESSIESvolgen behoort tot de mogelijkheden. Misschien voel je minder comfortabel in een groep of komt het tijdstip van de groepstraining jou niet gelegen. De voordelen van een individuele mindfulnesstraining zijn dat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke proces en dat we sessies kunnen inplannen aan de hand van jouw agenda. Vergoeding via de zorgverzekeraar is mogelijk.

NIEUW! DUO MINDFULNESSis dezelfde training maar dan in een vertrouwde sfeer samen met je partner, familielid, vriendin, buurvrouw of wie dan ook. Je krijgt inzicht hoe je met jezelf omgaat, hoe jullie met elkaar omgaan en met de omstandigheden. Zo doe je tegelijkertijd dezelfde kennis op over mindfulness en door dit te delen, groeien jullie samen. Bovendien zijn de data en tijdstippen flexibel in te plannen. En...hoe inspirerend en motiverend is het om samen thuis oefenen!

MINDFULNESS YOGA RETREATSis een aanrader als je jezelf wil opladen. Als je merkt dat de balans zoek is of dat je verlangt naar innerlijke rust en meer energie. In deze retreat gaat het over bewustwording, over wie je bent en wie je wilt zijn. De retreat bevat , yoga, stilte en aansprekende thema's. Ingredienten die deze retreat tot een bijzondere ervaring maken en helpen om betekenis te geven aan je leven. Je komt meer in verbinding met je hart, je gevoel en je lichaam en het levert je nieuwe inzichten op. Het is een investering in jezelf die waardevol is voor het leven. Kijk hier voor meer informatie.

MINDFULNESS OPFRISSESSIEis voor ieder die de beoefening mindfulness een boost wil geven in het dagelijks leven, een stok achter de deur nodig heeft, met anderen wil delen en ondersteuning en verdieping zoekt bij het zelfstandig oefenen.


------------------------------------

DIT IS JOUW LEVEN TRAINING is voor iedereen die het welbevinden in zijn of haar leven wil vergroten. Als je zoekt naar nieuwe mogelijkheden om tot bloei te komen en je als persoon te ontwikkelen. Geestelijke gezondheid is meer dan de afwezigheid van psychische klachten. Leer leven vanuit een positieve motivatie gericht op levensvreugde, groei, autonomie en zelfcompassie.

Thema's:

Week 1 Positieve emoties
Week 2 Talenten
Week 3 Flow
Week 4 Optimisme
Week 5 Zelfcompassie
Week 6 Posttraumatische groei
Week 7 Positieve relaties
Week 8 Voorbij het zelf

--------------------------------------

TARIEVEN

8-weekse mindfulness groepstraining € 395,00* (inclusief telefonisch intakegesprek, een uitgebreid werkboek, geleide meditaties en opfrisavonden ).
8-weekse individuele mindfulnesstraining € 750 ,00* (inclusief telefonisch intakegesprek, een uitgebreid werkboek en geleide meditaties).
8-weekse duo mindfulnesstraining € 1150,00 voor 2 personen * (inclusief telefonisch intakegesprek, een uitgebreid werkboek en geleide meditaties)
Mindfulnessopfrissessies GRATIS voor (oud)cursisten
8-weekse 'Dit is jouw leven' training € 395,00* (inclusief telefonisch intakegesprek, boek 'dit is jouw leven' van E. Bohlmeijer & M.Hulsbergen).

* Betaling in termijnen is mogelijk, informeer naar de voorwaarden.
* Omdat ik gecertificeerd cat. 1 lid ben van de VMBN kunt u voor (gedeeltelijke) vergoeding via uw zorgverzekering in aanmerking komen.
Veel deelnemers zijn particulier, maar steeds vaker zijn werkgevers bereid de training te vergoeden.
Ondernemers kunnen de training mogelijk opvoeren als kosten, zie hiervoor de clausules bij de belastingdienst.
Bedragen zijn inclusief BTW.