Over mij..

Hartelijk welkom bij OntMoet Psychologie & Mindfulness!
Mijn naam is Astrid Lenting-Schouten (1968). Ik ben psycholoog, EFT-relatietherapeut en mindfulnesstrainer (gecertificeerd lid,cat. 1 VMBN).

Ieder van ons heeft momenten waarop het niet zo lekker loopt. Dat kan komen door spanning in je werk, door wat je hebt meegemaakt, door oude pijnen of door het verlies van gezondheid of een dierbare. Misschien staat jullie relatie onder druk of merk je dat het allang niet meer over 'ons' gaat? Of is er een verlangen naar een fijne relatie en kan je wel wat hulp gebruiken bij het versterken van jouw zelfvertrouwen?

Ik zie de innerlijke strijd bij mensen en ga graag met je in gesprek.
Als psycholoog kan ik je o.a. begeleiden bij angst,rouw, burnoutklachten, somberheid, verbeteren van je zelfbeeld of psychosociale problemen.
In relatietherapie ga we samen op zoek naar de emotionele behoeften en gevoelens van verbondenheid waardoor er weer veiligheid en vertrouwen kan groeien in jezelf en in jullie relatie.

Mindfulness is voor mij overschakelen uit mijn drukke 'doe-modus' naar de stille 'zijn-modus'. Ook ik herken in mijn leven dat ik vaak prioriteit geef aan mijn to-do lijstjes. Mindfulness geeft de mogelijkheid om altijd opnieuw te beginnen, om je open te stellen en de aandacht weer terug te brengen naar het huidige moment. Bij mindfulness gaat het niet om drastische veranderingen, het gaat Om Niet Te MOETen, het gaat om te ervaren, te beleven en te mogen zijn zoals je bent ondanks pijn, moeite en verdriet.

Ik heb geen achtergrond in boeddhistische meditatieleer maar hou van een nuchtere aanpak. Zowel in de therapeutische gesprekken als bij het geven van de mindfulnesstraining laat ik me inspireren en baseer ik me op wetenschappelijke onderzoeken.

Schroom niet om contact op te nemen, je bent van harte welkom.